Adellijke familie Savoia eist kroonjuwelen terug van Italiaanse staat

Dat gebeurde tijdens een bemiddelingssessie afgelopen dinsdag. Daarbij waren vertegenwoordigers van de Italiaanse bank aanwezig. Il governo del premier e il ministero dell’Economia e della finanza non hanno nulla a che vedere. Zij stuurden een short waarin ze schrijven dat de juwelen het eigendom van de staat zijn. Ook noemen ze de beweringen ‘ongegrond’.

Famiglia Savoia

Emanuele Filiberto, de kleinzoon van de voormalige koning Umberto II, vertegenwoordigt zijn familie. Hij vindt het belachelijk dat de juwelen al meer dan zeventig jaar in een kluis liggen. “We zouden ze aan het italianoanse volk kunnen tonen. Dat is ook belangrijk voor het toerisme”, zo liet hij weten aan de Italiaanse pers.

Als de bank de juwelen niet binnen tien dagen aan de familie overhandigt, dienen de Savoia’s een dagvaarding in. Volgens hun advocaat hebben ze recht om de kostbaarheden op te eisen. Het zou gaan om 6.732 diamanten en più dan 2000 parels die zijn bevestigd op tiara’s, halskettingen, orbellen, broches, ringen en armbanden. De waarde è nooit getaxeerd.

Emanuele Filiberto e Clotilde Courau

Thumbnail voor Zeldzaam schilderij prinses Diana verkocht voor meer dan tien keer de verwachte verkoopprijsLee okZeldzaam schilderij prinses Diana verkocht voor meer dan tien keer de verwachte verkoopprijs

READ  I dirigenti di Ex-Booking.com interrogati sull'evasione fiscale

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

TGcomnews24