Dumfries op voorpagina in Italië: ‘Dat was moeilijk, de wereld viel over me heen’

Denzel Dumfries staat woensdag met een groot interview in de roze sportkrant La Gazzetta dello Sport. De eerste maanden van de oud-PSV‘er in milaan waren niet makkelijk, erkent hij.

Dumfries verruilde PSV afgelopen voor Inter, dat 12,5 milioni di euro per la betaalde or hem als opvolger van de naar Paris Saint-Germain vertrokken Achraf Hakimi zag. Die erfenis drukte zwaar op de Oranje-international. Il topper italiano della Juventus il 24 ottobre è stato il diptepunt: Dumfries veroorzaakte een strafschop, waardoor Inter in de slotfase twee punten weggaf (1-1).

“Dat was het moeilijkste moment. De wereld viel over me heen”, blikt Dumfries terug. “Maar de volgende de dag voelde ik al de steun van de club. En de week erna in Empoli gaf Danilo D’Ambrosio me na zijn goal een dikke knuffel. Questo è stato me nog nooit gebeurd, che è stato uno shock positivo”.

Voor de jaarwisseling begon het te loopen voor Dumfries. Hij scoorde zelfs drie keer in vier wedstrijden. Inmiddels heeft niemand a Milano het meer su Hakimi. “Nu is het mijn moment en ik werk hard om er klaar voor te zijn”, zegt Dumfries, die zich spiegelt aan zijn illustere voorganger Maicon. “Hij is een voorbeeld, ik wil zo dicht mogelijk bij zijn niveau komen.” Zaterdag speelt derby dell’Inter de Milanese tegen AC Milan.

Lettore video

Controlla hier de beste voetbalvideo’s

Meer video

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

TGcomnews24