Eerste Arabische Netflix-film leidt tot controverse in Egitto

La corrispondente di NOS Daisy Mohr presenta Beiroet:

“In de Arabische Weld era de controverse er al voordat Perfetti sconosciuti goed en wel verscheen. Dat critici er vooral in Egypte druk mee zijn, past wellicht bij de periode die het conservatorieve, patriarchale land doormaakt. Er is veel te doen rondom de sociale vrijheden van vrouwen: complexe ontwikkelingen die nog nadreunen vanuit de #metoo-beweging in Egypte. De ondergoedscène in de film wordt volop besproken en fel bekritiseerd.

Ook de hoeveelheid homofobe reacties è niet verrassend diretto. Duidelijk niet iedereen in de Arabische wereld is klaar voor een film met dit soort thema’s en dialogen. Vaak speelt er een generatieverschil: jongeren in veel Arabische landen vinden dat er veel meer kan en mag. Maar meestal gebeurt dat stiekem en weten ouders er niets van.

Een deel van de cast è Libanees en de film speelt zich af in Libano, een land waar meer vrijheden zijn in vergelijking met de rest van de regio. Hier in Beiroet hoor ik veel mensen zeggen dat de film de dagelijkse realteit juist heel goed schetst en dat die realiteit misschien wel heftiger is dan in de film. Dat het hypocriet is om te pretenderen dat dit westerse thema’s zijn die in de Arabische wereld helemaal niet spelen. De film wordt door velen daarom ook bejubeld.”

READ  Esmée van Kampen arrabbiata per la "liberazione" di De Verraders: "Nauseante"

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

TGcomnews24