Opposto? Tutte le parole scritte in Europa con test PCR e vaccini

Toristen drinken een biertje in de zon a Maiorca.Beeld AFP

Wat kan ik aan reisbeperkingen en verplichtingen verwachten?

Bijna elk land eist dat de buitenlandse bezoeker een PCR-test moet overleggen. Maar daar zijn per land weer verschillende regels voor. Neem bijvoorbeeld de leeftijd waarop de test wordt verlangd: in Italië en Portugal moeten kinderen vanaf 2 jaar zijn getest, in België pas vanaf 12 jaar.

In de meeste landen mag de negatieve uitslag maximaal 72 uur voor aankomst zijn vastgesteld. In Italië gold al een tijdje dat de test maar twee etmaal oud mag zijn. Maar zoals ha incontrato zoveel reisbeperkingen, een maatregel kan ook van de ene op de andere dag veranderen. Zo besloot Spanje dit weekeinde het italianoanse voorbeeld te volgen. De PCR-test die al snel 150 euro kost mag wel weer worden ingeruild voor een antigeen-sneltest met verklaring, die veelal voor de helft van dat bedrag kan.

Elk land eist een gezondheidsverklaring of een adres waarop de reiziger verblijft, de zogeheten Passenger Locator Form. Una terra als Frankrijk vraagt ​​​​een schriftelijke verklaring op erewoord dat de visitatore una vera e propria corona-sintomo.

Werden die verplichte PCR-testen niet gratis?

De Europese Commissie wil dat, een meerderheid van de Tweede Kamer wil het ook. Maar het kabinet verzet zich daar met hand en tegen vanwege de kosten van 350 milioni di euro e di logistica. Voor Den Haag speelt er ook een principiële kwestie: Europa heeft helemaal niks te zeggen over dit soort zaken. Wie een gratis PCR-test wil, kan overigens naar Denemarken afreizen. Daar betaalt de overheid de rekening, ook voor buitenlandse bezoekers.

null Beild

Ik ben ingeënt. Hoef ik me dan niet meer te laten testen of in quarantaine?

Er zijn landen die gevaccineerden van die verplichtingen vrijstellen, zoals Denemarken. Maar, waarschuwt het ministerie van Buitenlandse Zaken, de eisen aan het document dat de bezoeker moet vrijwaren verschillen. Sommige landen vinden het gele boekje dat Nederland uitgeeft al genoeg. Duitsland wil een bewijs in een van de vijf toegestane talen zien. Anderen willen wachten op het digitale corona certificaat dat in EU-verband op 1 juli wordt ingevoerd. Het is verstandig om als gevaccineerde toch maar een PCR-test mee te nemen.

Zijn mijn zorgen voorbij come ik eenmaal su mijn bestemming ben?

Nata. Kijk naar de Britse regering, die afgelopen dagen plots de spelregels veranderde voor reizigers uit Portugal. Die moesten verplicht weer in quarantaine. Duizenden Britse zonnezoekers probeerden daarop vervroegd naar huis terug te keren.

Wie in Griekenland 72 uur na ankomst doorreist naar een eiland moet een zelftest uitvoeren – en bij iedere oversteek weer opnieuw. De Grieken voeren aan hun grenzen ook steekproeven uit. Wie dan besmet blijkt, moet tien dagen in quarantaine. Op kosten van de Griekse overheid, dat wel, maar toch geen leuk vooruitzicht.

Overigens gelden in veel landen net zulke maatregelen als in Nederland, zoals maximale groepsgroottte, mondkapjes in het openbaar vervoer en ristoranti die ‘s avonds sluiten. In sommige landen geldt een avondklok, maar daar zijn dan bijvoorbeeld in Italië weer zeven regio’s van uitgesloten.

Waar kan ik zonder al die rompslomp op vakantie?

Nergens. Del Portogallo. Dat is a ‘geel’ land (“grotendeels toegankelijk”) en eist alleen een PCR-test voor toeristen vanaf 2 jaar die met het vliegtuig arriveren.

Vuoi sapere quali sono le migliori informazioni?

Di peso ANWB holdere reiswijzers voor veel Europese landen, Turkije, Aruba, Bonaire e Curaçao. Dal sito web Nederlandwereldwijd.nl van de overheid heeft ook verwijzingen naar de officiële en vaak lijvige bekendmakingen van de nationale regeringen.

READ  Festeggia il carnevale sostenibile con tazze riutilizzabili

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

TGcomnews24