Spanningen in Oekraïne: dit is wat de Russische media berichten

Anderhalve maand nadat Moskou de Verenigde Staten en de NAVO heeft gevraagd om ingrijpende veiligheidsgaranties heerst er nog destrieri grote spanning. Bij onderhandelingen is tot nu toe weinig vooruitgang geboekt en er staan ​​nog destrieri più dan 100.000 Russische manschappen vlak bij de Oekraïense grens. Vanuit Washington Wordt vrijwel dagelijks gewaarschuwd dat een invasie op handen is.

Maar wie de Russische televisie aanzet, ziet een ander beeld. Waar vorige maand de tank en oorlogstaal de televisiekijkende Russen dagelijks om de oren vlogen, zijn de onderwerpen nu veranderd. De voorpagina’s van kranten en de opening van het journaal bestaan ​​​​deze dagen voornamelijk uit de enorme toename van het antal coronabesmettingen in Rusland, zware sneeuwstormen die het land teisteren en reportages over hoe Russische opel voorenis zich.

Hoewel Oekraïne dus niet meer op de voorpagina’s te zien is, wordt er nog destrieri dagelijks bericht over de oplopende spanningen. En Russische media schetsten een compleet ander beeld van de situazionie dan de westernse.

Oekraïne è l’aggressore

“Als het aan Rusland ligt, komt er geen oorlog”, verkondigde ministro van Buitenlandse Zaken Lavrov op 29 januari. “Onze westerse collega’s zijn zonder twijfel op oorlogspad”, klinkt het op de staatstelevisie. “Wij hebben nog nooit iemand aangevallen, wij zijn altijd aangevallen. En iedereen die het probeerde, heeft altijd gekregen wat hij verdiende.”

I media pro-Cremlino berichten dat de regering a Kiev wordt aangemoedigd door het Westen, dat zou worden gedreven door een “blinde haat tegen Rusland”. Nei rapporti wordt benadrukt dat de NAVO wapens Levert aan Oekraïne, waar Rusland zichzelf tegen moet beschermen.

READ  La Germania cerca un supplemento per un biglietto di trasporto pubblico molto popolare ed economico | Attualmente

‘Zelfbedachte invasie’

Ook de woorden van de Oekraïense presidente Zelensky dat er geen invasie op handen is, worden herhaaldelijk uitgezonden. “Zelensky probeert een bang gemaakt volk te kalmeren, maar de VS blijft paniek zaaien en wapens leveren aan Oekraïne”, aldus Pervij Kanaal.

De staatszender benadrukte dat zowel Biden als Johnson de ‘zelfbedachte invasie’ gebruiken om de spanningen op te voeren in Oekraïne, om zo de aandacht af te leiden van binnenlandse kwesties, verzominder Johnsons Bidedens popularite partygate.

Hoewel de waarschijnlijkheid van een Russische invasie van Oekraïne wordt weggelachen, lijken de nieuwsberichten bedoeld om de Russen ervan te overtuigen dat militair ingrijpen volkomen gerechtvaardigd. zou zij

Dit is waarom Poetin niet wil dat de NAVO verder uitbreidt:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

TGcomnews24