Fabio Jakobsen superieur in eerste sprintetappe Ronde van Valencia

Fabio Jakobsen superieur in eerste sprintetappe Ronde van Valencia

domenica 3 febbraio 2022 alle 17:19

Fabio Jakobsen ha incontrato overmacht de tweede etappe van de Ronde van Valencia gewonnen. Lo sprinter olandese di Quick-Step Alpha Vinyl bleek in de straten van finishplaats Torrent veruit de snelste in de eindsprint.

Incontrò Remco Evenepoel nel suo gruppo di persone in cui si trovava Bétera voor de tweede etappe van de Ronde di Valencia. Onderweg lagen wat Hellingen, maar de finale era relativo a vlak e dat gaf de sprintersploegen de kans om onderweg de boel te controleren voor un eventuale sprint. Voor rappe mannen als Fabio Jakobsen, Giacomo Nizzolo ed Elia Viviani was het dan wel zaak om in de laatste twintig kilometer de Calicanto (4,3 km aan 2.6%), de laatste helling van de dag, te overleven met de voorwacht van het peloton .

De vroege vlucht, met Rosskopf op kop – foto: Cor Vos

Zes renners kiezen het ruime sop
Ben King era in apertura setappe al mee in de anval, maar de ervaren Amerikaan era duidelijk niet van plan om zich vandaag gedeisd te houden in het gruppo. De renner van Human Powered Health è possibile scegliere tra Mathijs Paasschens (Bingoal Pauwels Sauces WB), Sergio Román Martín (Caja Rural-Seguros RGA), Joey Rosskopf (een ploegmaat van King bijabi Human Powered Health) Azparren (Euskaltel -Euskadi) e Iván Cobo (Equipo Kern Pharma) di vroege ontsnapping. Il gruppo non è stato pubblicato in questo modo, a seconda del numero di minuti.

Nei chilometri daaropvolgende è stato un Quick-Step Alpha Vinyl (de ploeg van topfavoriet Jakobsen) e Israel-Premier Tech (Nizzolo) che sono stati usati in questo gruppo. Hierdoor liep de voorsprong van de koplopers stelselmatig terug. Op 25 kilometer van het einde was het verschil nog maar een halve minuut en de voortekenen waren er om te geloven in en massasprint. De renners kregen echter nog wel de Calicanto-klim voor de wielen geschoven en dit kon nog roet in het eten gooien van de rappe mannen nel gruppo.

Evenepoel in de gele leiderstrui – foto: Cor Vos

Bij het opdraaien van de Calicanto era er definitivo sprake van een hergroepering ed era het teken voor Dylan Teuns om zijn benen eens te testen zo vroeg op het seizoen. De Belg van Bahrain Victorious kwam met voorsprong over de top e smeet zich vervolgens naar beneden in de snelle afdaling. In questo caso, il gruppo è stato aperto alla porta e al valore di David Dekker, die op hoge snelheid een bocht verkeerd inschatte en zo rechtdoor ging. Anche in questo caso, maar de jonge sprinter van Jumbo-Visma kon gelukkig op proprie kracht weer naar boven klauteren en porro zo met de schrik vrij te komen.

READ  Tokyo 2020 | Il fratello e la sorella giapponesi Abe hanno vinto entrambi l'oro nel judo ذهبية

Teuns begon ondertussen met een beperkte voorsprong aan de laatste vlakke chilometri naar Torrent, maar bleek een vogel voor de kat. De sprintersteams konden zich intussen opnieuw organiseren voor de eindsprint. Met nog vier kilometer te gaan werd er opnieuw een valpartij gemeld in het peloton, maar de meeste sprinters zaten voor de crash en kregen een mogelijkheid om voor de overwinning te sprinten. Ook Evenepoel kwam zonder kleerscheuren door de finale en bemoeide zich zelfs met de sprintvoorbereiding van Jakobsen. De geletruidrager nam de kop vlak voor het aansnijden van de laatste kilometer.

Jakobsen è veruit de snelste in Torrent
Era echter Intermarché-Wanty-Gobert dat als eerste de sprint op gang wist te trekken voor Alexander Kristoff, al kwam de Noor er op het moment suprême niet aan te pas. Niemand Bleek in staat om Jakobsen te bedreigen in Torrent. De Nederlander wist met machtige pedaalslagen zijn concurrenten uit het wiel te sprinten en kwam met grote voorsprong als eerste over de streep, goed voor zijn eerste zege van 2022. Juan Sebastián Molano werd wed op dere afde gepas Evenepoel werd zelf nog zevende en blijft uiteraard leider.

foto: Cor Vos

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

TGcomnews24