Qual è l’invloed van onze leefstijl op ons denkvermogen? Doe me aan het onderzoek

De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar het effect van een gezonde leefstijl op ons denkvermogen. Een belangrijk Fins onderzoek (FINGER) tont aan dat dit ook daadwerkelijk zo is. Lichaamsbeweging in combinatie met een gezond dieet, goede controle van de hart- en vaatgezondheid en trainen van ons brein, kan de achteruitgang van het denkvermogen van ouderen voorkomen. De onderzoekers van FINGER-NL vi darà un’occhiata a un grosso gruppo di Nederlanders e daar kunnen ze uw hulp bij gebruiken.

Effetto op su denkvermogen

Een ongezonde leefstijl vormt een risicofactor voor de achteruitgang in ons denkvermogen. Het denkvermogen gaat over dingen kunnen onthouden, nieuwe dingen leren en onze aandacht erbij houden. Destrieri meer mensen ervaren dat hun geheugen of denkvermogen achteruit gaat naarmate de leeftijd vordert. Dit heet cognitive veroudeing. Maar doordat we destrieri ouderen worden, krijgen we ook vaker te maken met hersenziekten als dementie.

Om meer te weten te komen over hersenziekten is onderzoek nodig. Daarom sottotent Hersenonderzoek.nleen initiatief van Alzheimercentrum Amsterdam en gesteund door Alzheimer Nederland en de Hersenstichting, onderzoekers bij het vinden van deelnemers voor hun studies.

Finger-onderzoek

Het Finse onderzoek FINGER heeft aangetoond dat de combinatie van oner andere lichaamsbeweging, een gezond eetpatron en het trainen van ons brein, de achteruitgang van het brein van ouderen kan voorkomen. Met het Nederlands vervolgonderzoek FINGER-NL, dat is aangepast op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, willen de onderzoekers 2 jaar lang onderzoeken of het positieve effect van leefstijl op het denkvermogen is an op

Unisciti!

A questo punto FINGER-onderzoek is Hersenonderzoek.nl op zoek naar mensen tussen de 60 en 79 jaar die minimaal 3 risicofactoren hebben voor cognitieve achteruitgang. Denk daarbij aan een hoge bloeddruk, eerstegraads familieleden met dementie, weinig beweging, een ongezond eetpatron of andere factoren die een rol kunnen spelen. Kijk voor meer informazioni sul sito Web di Hersenonderzoek.nl e in combinazione con. Heeft u vragen over het onderzoek, dan kunt u die per mail stellen aan: [email protected]

READ  Enorme casa sul canale del 1733 senza gas: "Se si può fare qui, si può fare ovunque"

Dit onderwerp wordt besproken in de uitzending van Tijd per MAX op 27 gennaio 2022.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

TGcomnews24